Facebook TwitThis  

Med leasingbil på bilsemester

Många väljer att utnyttja sin tjänstebil eller leasingbil när de ska åka på bilsemester i Europa. Detta är för det mesta helt ok om bilen förmånsbeskattas korrekt. Om det gäller en leasingbil som enbart används i arbetet, och inte får användas för privata resor är det dock osannolikt om det är tillåtet att fökra några hundra mil med familjen under semestern.

De flesta tjänstebilar eller leasingbilar får nyttjas fritt, både privat och i tjänst, av dem som fått nyttja bilen. Värt att tänka på är att bilförsäkringen på en tjänstebil ofta bara täcker tjänstebilsinnehavaren och den närmsta familjen, sambo/fru och barn. Detta gör att det kan bli problem om ett kompisgäng ska ut och bilsemestra tillsammans, eftersom inte får lov att framföra bilen.

Antagligen gäller trafikförsäkringen som vanligt, men det kan bli svårt att få ersättning för den egna bilens skador om någon annan kört den vid olyckstillfället. Det kan med andra ord bli en dyr historia om en person som saknar försäkringsmässigt tillstånd kör bilen och det inträffar en olycka. Då kan leasingbilsinnehavaren komma att krävas på hela reparationskostnaden.

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>