Facebook TwitThis  

Malaga på spanska solkusten

MalagaMalaga är en hamnstad på spanska solkusten (Costa del Sol) och huvudstad i provinsen Malaga i Andalusien. Malaga är med sina 600 000 invånare Spaniens femte största stad. Staden ligger i mellersta delen av Costa del Sol. Malaga är inte en turistort i den bemärkelsen att det saknas ett stort utbud av hotell, men det är den den enda storstaden på kusten här finns ett rikt affärsliv.

Många länder har diplomatiska beskickningar i Malaga, bl.a. Sverige genom det svenska konsulatet. Genom staden flyter två floder, Dels Guadalmedina som delar stadens centrum i två delar, men även Guadalhorce i de västra stadsdelarna.

Stadens modernare delar ligger på östra sidan av Guadalmedina, medan Malagas gamla stad finns på vänstra sidan. Förutom från hamnen och området för fartygsbyggande får Malaga sin försörjning från järn-, stål- och metallindustrin. Malaga har även livsmedelsindustri. Runt omkring staden finns vingårdar som producerar vin av hög kvalitet.

Pablo Picasso är en av flera kända personer som föddes i Malaga. Här bodde han innan han i unga år flyttade till Barcelona, och sedan vidare till Frankrike. Det stora Picassomuseet, som öppnades 2003 är idag en av Spaniens största turistattraktioner.

Det här inlägget postades i Spanien och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>