Facebook TwitThis  

Hamburg

I nordvästra Tyskland ligger storstaden Hamburg med 1,7 miljoner invånare. Staden är Tysklands största och viktigaste hamnstad. I storstadsområdet som sträcker sig utanför det egna förbundslandets gränser bor hela 4,3 miljoner invånare. Staden är den näst största i Tyskland efter Berlin, och räknar man Ruhrområdet som en enda stad så kommer Hamburg på en tredjeplats. Från Hamburg utgår många motorvägar som sprider sig ut i Tyskland i alla riktningar. De viktigaste motorvägarna är A24 mot Berlin, A7 som passerar Hamburg på sin väg mellan Flensburg och Hannover, samt A1 som passerar på sin väg mellan Lübeck och Bremen och vidare åt sydväst. Elbbrücke och Elbetunneln är två viktiga motorvägskorridorer förbi Hamburg i nord-sydlig riktning. Extra viktiga är dessa då de leder trafiken över floden Elbe. Om någon av dessa förbindelser stängs uppstår som regel alltid trafikkaos i eller omkring Hamburg.

HamburgTuriststaden har Hamburg ett stort utbud av sevärdheter, nöjen och evenemang. Här kan man se fotboll i världsklass eller njuta av konserter, musikaler och teaterföreställningar. Staden har också ett mycket varierat nöjesliv med flera nattklubbstäta stadsdelar och kvarter. Mest känd för sitt nattliv är gatan Reeperbahn i stadsdelen St. Pauli. I St. Pauli är det stor variation på nattklubbsbesökarna medan det i centrala Hamburg finns många exklusiva nattklubbar , restauranger och barer. Under sommarmånaderna ligger många pråmar förtöjda längs Elbe, där det serveras mat och dryck. Särskilda ölpråmar serverar tysk öl till de sena morgontimmarna.

Mitt i Hamburg finns de två konstgjorda sjöarna Außenalster och Binnenalster. Egentligen är detta en och samma sjö (Alster) eftersom de går ihop i ett smalt sund vid Kennedybrücke och Lombardsbrücke. På Alstersjöarna kan man åka arrangerade båtturer som även trafikerar några av Hamburgs många kanaler. Floden, sjöarna och de många kanalerna gör att Hamburg har fler broar än Venedig och Amsterdam tillsammans.

Det här inlägget postades i Tyskland och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>